top of page

Blast Technique

93914713_10158396913694810_4725248381117

Wat is de BLAST Technique®?

BLAST Technique® is een therapievorm die bij PTSS, trauma, angststoornissen en fobieën wordt toegepast.

BLAST Technique® is een zeer verfijnde vorm van EMDR. (Eye Movement Desensitization and Reprocessing). 

BLAST Technique® is een therapievorm die bij PTSS, trauma, angststoornissen en fobieën wordt toegepast.

BLAST Technique® is een zeer verfijnde vorm van EMDR. (Eye Movement Desensitization and Reprocessing). Een trauma hoeft niet altijd heel heftig te zijn om negatieve invloed te hebben. Het kan zijn dat iets veel harder is aangekomen dan je op het moment zelf besefte. Een dergelijk onbewust trauma kan je ervan weerhouden om de beste versie van jezelf te zijn. Om deze onbewuste trauma’s goed te behandelen en jou daarmee de kans te geven om jezelf naar een hoger niveau te tillen, is deze BLAST Technique® een uitermate geschikt middel.


Hoe werkt de BLAST Techniek®?

Uit neurologisch onderzoek is gebleken dat bij mensen met PTSS trauma, angststoornissen en fobieën de rechter hersenhelft overactief is en zich gedraagt alsof er continu gevaar dreigt. BLAST Technique® maakt enerzijds gebruik van precieze bilaterale bewegingen met een led-pen waardoor de herinnering op een correcte wijze wordt opgeslagen. Anderzijds worden er specifieke suggesties gegeven waardoor de cliënt de herinnering correct kan verwerken en deze niet langer een fysieke of emotionele reactie oproept.  BLAST Technique® is ontwikkeld door de Britse psychotherapeut Nick Davies.  Vanuit veel landen zijn mensen naar Engeland afgereisd om met BLAST Technique® te worden behandeld.


BLAST Technique® nu ook in Nederland

Gelukkig hoef je niet naar Engeland af te reizen om deze unieke techniek te ondergaan. Als door Nick Davies persoonlijk getrainde en gediplomeerde BLAST Technique® Practitioner mag ik deze geweldige techniek toepassen in Nederland .


“BLAST your past , enjoy your future”

Afspraak maken

Voor vrijblijvende informatie of het direct maken van een afspraak.

DR. Rauppstraat 22

5571CG Bergeijk

Tel.: +31 (0) 497 571583

  • Facebook

Bedankt voor de inzending!

De oplossing zit in je zelf!

bottom of page