top of page
1548859583CHILD002.jpeg

Een klein probleem van een kind kan soms uitgroeien tot een groter probleem voor een volwassene

Klopt helemaal!. Gelukkig kan kinderhypnose snel en gemakkelijk helpen om dit te voorkomen!

Dankzij de enorme creativiteit van kinderen en hun levendige fantasiewereld zijn ze bijzonder ontvankelijk voor hypnose, en de resultaten zijn vaak opmerkelijk succesvol. Kinderen schakelen gedurende de hele dag tussen verbeelding en realiteit, waardoor ze zich gemakkelijk kunnen voorstellen wat hen wordt gevraagd.

Dit maakt kinderen zeer responsief voor suggesties tijdens een hypnosesessie. Het vermogen van kinderen om zich levendig voor te stellen en hun bereidheid om nieuwe ervaringen aan te gaan zijn van onschatbare waarde bij het gebruik van hypnose als therapeutisch hulpmiddel.

Kinderen zijn over het algemeen meer ontvankelijk voor hypnose dan volwassenen.

Dit komt doordat ze veel opener zijn, een levendige fantasie hebben en gewend zijn om dagelijks nieuwe dingen te leren. Het "kritische denken" is bij kinderen nog minder ontwikkeld dan bij volwassenen, waardoor ze minder vooroordelen hebben en meer openstaan voor nieuwe ervaringen zoals hypnose.

Anders dan volwassenen, die vaak terughoudend zijn vanwege jarenlange conditionering en opgebouwde weerstand tegen hypnose, hebben kinderen geen vragen, twijfels of achterdocht over het hypnoseproces.

Bij kinderhypnose worden specifieke technieken gebruikt die bij kinderen passen, zoals visualisatie, rollenspellen, verhalen en het gebruik van poppen. Vooral bij kinderen tussen de 5 en 12 jaar kunnen hiermee gemakkelijk en snel goede resultaten worden behaald. Kinderen ervaren hypnose vaak als plezierig.

Een eenvoudige techniek die je bij je kind kunt proberen, is bijvoorbeeld vragen welke kleur een bepaald gevoel heeft wanneer ze boos, verdrietig of naar zijn. Wanneer het kind bijvoorbeeld zegt dat het gevoel rood is, kun je vragen om het gevoel in hun favoriete kleur te veranderen. Kinderen gaan vaak moeiteloos mee in deze suggestie, wat een vorm van kinderhypnose is.

Hypnose kan bij kinderen voor diverse klachten worden toegepast. De meest bekende toepassingen zijn bij acute en chronische pijn. Onderzoek heeft aangetoond dat hypnose effectief is bij het verminderen van acute pijn, zoals bij medische ingrepen of tandartsbezoeken. Daarnaast is hypnose ook succesvol gebleken bij de behandeling van chronische onbegrepen pijnklachten, zoals hoofdpijn, buikpijn en het prikkelbare darmsyndroom, mits er medisch is vastgesteld dat er geen fysieke oorzaak voor de klachten is.

enkele andere klachten die zeer goed met hypnose te behandelen zijn:

  • Leerproblemen, concentratieproblemen …

  • Angsten, bijvoorbeeld voor dieren, de tandarts en/of dokter, injecties,  het donker etc. ..

  • Piekeren, zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen, onzekerheid, nervositeit …

  • bedplassen, duimzuigen, nagelbijten …

  • pesten of gepest worden, gedragsproblemen ..

  • ADD / ADHD / ODD (omgaan met)

  • stress, omgaan met een traumatische gebeurtenis, verdriet, boosheid …

  • eetproblemen

  • en nog zo veel meer …

 

Belangrijk!

Net als bij volwassenen is de eigen wil en motivatie van het kind een cruciale factor voor succes bij kinderhypnose. Het is essentieel dat het kind zelf gemotiveerd is om van de klacht af te komen. Soms ervaren ouders of de omgeving iets als problematisch, terwijl het voor het kind zelf geen probleem is. In dergelijke gevallen zal hypnose mogelijk niet het gewenste resultaat opleveren. Bovendien is het belangrijk dat er een goede klik is tussen het kind en de hypnotherapeut, zodat het kind zich comfortabel en veilig voelt en open kan communiceren. Daarom bieden we altijd eerst een gratis en vrijblijvend intakegesprek aan, waarbij zowel het kind als een ouder aanwezig is.

Hypno4kids is gericht op kinderen van ongeveer 5 tot 14 jaar oud. Voor meer informatie of om een afspraak te maken, kunt u altijd contact met ons opnemen. We staan klaar om te helpen!

Afspraak maken

Voor vrijblijvende informatie of het direct maken van een afspraak.

Hypnosepraktijk Bergeijk

Dr. Rauppstraat 22

5571C Bergeijk

Tel.: +31 (0) 497 571583

  • Facebook

Bedankt voor de inzending!

De oplossing zit in je zelf!

bottom of page