top of page
P1000118.jpg

Hypno4Kids

1548859583CHILD002.jpeg

Hypnose op jonge leeftijd kan veel problemen op latere leeftijd voorkomen!

Door de enorme creativiteit van een kind, en de openstaande fantasiewereld zijn kinderen heel makkelijk in hypnose te brengen en zijn ook de resultaten zeer succesvol. Kinderen switchen eigenlijk gedurende heel de dag continue tussen verbeelding en realiteit. Dat maakt dat ze zich dingen die je ze vraagt om voor te stellen ook heel makkelijk kunnen voorstellen.

Kinderen zijn over het algemeen meer vatbaar voor hypnose dan volwassenen, omdat ze veel opener zijn. Ze hebben een levendige fantasie en een creatieve verbeelding, ze zijn het gewend om iedere dag nieuwe dingen te leren en het zogenaamde “kritische denken” is nog veel minder ontwikkeld. Anders dan bij volwassenen, die door de jaren heel wat vooroordelen hebben opgebouwd, en daarom vaak voorzichtig of zelfs terughoudend zijn en vaak zowel bewuste als onbewuste weerstand tegen hypnose hebben. Kinderen hebben die jaren van conditionering nog niet ondergaan, en net omdat ze gewend zijn om te leren staan ze meer open voor iets nieuws en hebben ze geen vragen, twijfels of achterdocht over het hypnoseproces

Bij kinderhypnose wordt er gebruik gemaakt van technieken die bij kinderen passen, zoals visualisering, rollenspellen, verhalen en poppen. Vooral bij kinderen in de leeftijd van zo’n 5 tot 12 jaar worden hiermee gemakkelijk en snel goede resultaten behaald.  Kinderen ervaren hypnose dan ook als plezierig.

Probeer dit maar eens bij je kind:

Vraag maar eens aan je kind, als hij of zij zich boos, verdrietig of naar voelt, wat voor kleur dat gevoel heeft. Dit lijkt een rare vraag, maar voor kleine kinderen is het normaal. Ze zeggen bijvoorbeeld rood. Dan kan je zeggen: ‘Maak hem eens in je lievelingskleur?’ En wanneer je kind dat doet verandert het gevoel. Zo snel, omdat kinderen meegaan in de suggestie. Dit is pure kinderhypnose.


Voor welke klachten?

Hypnose kan bij kinderen voor zeer veel klachten worden gebruikt. De meest bekende zijn acute en chronische pijn. Onderzoek heeft laten zien dat hypnose zeer goed werkt bij acute pijn, zoals bijvoorbeeld als kinderen geprikt moeten worden. Om die reden wordt het steeds vaker toegepast op kinderafdelingen in ziekenhuizen en bij tandartsen.

Daarnaast is wetenschappelijk aangetoond dat hypnose ook heel goed werkt bij chronische onbegrepen hoofdpijn, buikpijn, en prikkelbare darm syndroom. (Alleen wanneer medisch is vastgesteld dat er geen fysieke oorzaak is)

enkele andere klachten die zeer goed met hypnose te behandelen zijn:

  • Leerproblemen, concentratieproblemen …

  • Angsten, bijvoorbeeld voor dieren, de tandarts en/of dokter, injecties,  het donker etc. ..

  • Piekeren, zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen, onzekerheid, nervositeit …

  • bedplassen, duimzuigen, nagelbijten …

  • pesten of gepest worden, gedragsproblemen ..

  • ADD / ADHD / ODD (omgaan met)

  • stress, omgaan met een traumatische gebeurtenis, verdriet, boosheid …

  • eetproblemen

  • en nog zo veel meer …


Belangrijk!

Net als bij volwassenen is de belangrijkste factor voor succes de eigen wil en motivatie van het kind om van de klacht af te komen. Soms worden dingen door ouders of de omgeving als problematisch gezien, maar is het voor het kind zelf helemaal geen probleem. In die gevallen zal hypnose niet het gewenste resultaat brengen. Ook moet er sprake van een klik tussen het kind en mij, Angelique, zijn, zodat het kind zich comfortabel en veilig bij mij voelt, en de interactie zorgeloos en open met me aangaat. Daarom doen we altijd, ter kennismaking, eerst een gratis en vrijblijvend intakegesprek met het kind en een ouder.

Hypno4kids is voor kinderen van ongeveer 5 tot 14 jaar. Voor verdere informatie kunt U contact opnemen.

Afspraak maken

Voor vrijblijvende informatie of het direct maken van een afspraak.

Hypnosepraktijk Bergeijk

Dr. Rauppstraat 22

5571C Bergeijk

Tel.: +31 (0) 497 571583

  • Facebook

Bedankt voor de inzending!

De oplossing zit in je zelf!

bottom of page