top of page
Stoppen-met-roken-header.jpg

Wil jij ècht stoppen met roken, maar wil het je maar niet lukken?

Roken is geen echte, lichamelijke verslaving, maar eigenlijk niet meer dan een aangeleerde gewoonte. Als je er bewust voor kiest om te stoppen met roken, maak je een goede keuze.

Maar zolang jouw onderbewustzijn je als een roker ziet is er een probleem, want die gaat je blijven aansporen om te roken, want dat heb je het immers zelf geleerd!

De nicotine is na 72 uur volledig.uit je lichaam, maar toch krijg je het steeds moeilijker. En als je dan toch genoeg wilskracht hebt om er door heen te komen, dan blijft het gevaar van terugval aanwezig.  Zelfs na jaren, want er zijn allerlei situaties mogelijk waarin een ex-roker weer terugvalt.

Met hypnose wordt de kracht van je onderbewustzijn gebruikt om van jou in plaats van en ex-roker een niet-roker te maken. En als je onderbewustzijn jou als een niet-roker ziet,  zal het je ook niet aansporen om te roken!  Dat maakt het dus allemaal een stuk makkelijker.

Maar dat wil niet zeggen dat het  altijd allemaal meteen vanzelf gaat!

Je hebt je onderbewustzijn jaren lang geleerd en bevestigd dat je een roker bent. Dus heeft het al die jaren keihard voor jou gewerkt door jou op de ge-ijkte tijden behoefte aan roken te geven, zonder dat je daar zelfs maar bij moest nadenken! Het zal het accepteren als we zeggen dat je bent gaan beseffen hoe slecht roken is, en dat je er daarom bewust voor kiest om een niet-roker te zijn, maar niet altijd zo maar ineens. Roken was al die jaren goed voor jou en ineens is het slecht? In een enkel geval kan ze je toch nog tot roken proberen aan te sporen, maar jij gaat daar niet op in, en soms gaat ze dan nog wat harder werken, en net als een ex-roker krijg jij het dan ook moeilijker. Dat noemen ze de Herxheimer-reactie. Maar als jij haar telkens bevestigt dat  je er bewust voor hebt gekozen een niet-roker te zijn maakt ze het al snel haar taak om jou een niet-roker te laten zijn en is al de drang en behoefte voor altijd verleden tijd!

Andere methodes en hoe het komt dat deze niet werken:

Wellicht bent je het echt moe om op deze ongezonde manier te leven maar is het je nog steeds niet gelukt om definitief niet roker worden. Misschien heb je al heel wat verwoede pogingen gedaan om vervolgens na enkele dagen toch weer te beginnen.

 Wie probeert niet roker worden “op karakter”, heeft een slagingskans van 6%. Dit betekent dat één jaar na de startdatum 94 % weer rookt (de meeste zelfs binnen 14 dagen).

 

Het is een mythe dat iedereen die maar wil, “cold turkey” niet roker kan worden.

Als wilskracht voldoende was, zou niemand meer roken toch?

 

Nicotinepleisters en kauwgom hebben een iets grotere slagingskans en wel 13%. Dit betekent dat één jaar na de startdatum 87% weer rookt.

 

Er zijn nog geen cijfers bekend over het effect van stoppen met behulp van de E-sigaret, maar net als bijna alle hulpmiddelen voor het stoppen met roken, zijn ze ontworpen en op de markt gebracht door sigarettenfabrikanten met als enige doel stimuleren van terugvallen in je oude gewoonte.  Veelal blijf je afhankelijk van nicotine. Wat denk je dat er gebeurt als je even geen nicotine voorhanden hebt? Juist ja, grote kans dat je teruggrijpt naar je oude gewoonte/ om je verslaving alsnog te stillen.

Verder pakken deze methodes de zaak verkeerd aan. Wie met het bewustzijn probeert het onderbewustzijn te veranderen, zal daar maar zelden in slagen. Toch moeten we het onderbewustzijn aanpakken om voor eens en altijd van slechte gewoonten en verslavingen af te komen.

Begrijpelijk dat er zoveel rokers moedeloos worden na de zoveelste stoppoging.

 

De oplossing : in één Hypnose sessie niet roker worden!

Ja, wie echt gemotiveerd is om niet-roker te worden, heeft slechts één hypnose behandeling nodig. Motivatie is absoluut noodzakelijk. Wie niet echt gemotiveerd is, heeft trouwens bij geen enkel methode baat. Als je denkt: “ik wil het wel eens proberen” of ik ga maar weer eens stoppen of je wordt gestuurd door iemand anders die vindt dat je moet stoppen. Dan ben je er nog niet klaar voor, Je onderbewuste  zal dan de hypnose suggesties om niet roker te worden niet aanvaarden.

Voordat je een afspraak maakt: Wees er zeker van dat je er klaar voor bent om definitief niet roker te worden. Ons slagingspercentage is zeer hoog en dat willen we ook zo houden. Als ik je voorafgaande aan de hypnose sessie vraag om alles wat je hebt dat met roken te maken heeft weg te gooien, zou je dat dan ook daadwerkelijk doen? Zo nee, dan ben je er nog niet klaar voor om definitief niet roker te worden.

Ben jij er echt klaar mee en 100% gemotiveerd om een niet-roker te zijn? 

Weetjes en feiten betreffende roken.

 

 • Van de Nederlandse bevolking van 12 jaar en ouder rookte 23% in 2017 wel eens, 17% rookte dagelijks.

 • Mannen roken iets vaker dan vrouwen, in 2017 rookte 27% van de manen en 19% van de vrouwen.

 • In de leeftijd van 20 tot 30 jaar wordt het meeste gerookt (3%)

 • Het totaal aantal rokers in Nederland was in 2017 ongeveer 3,1 miljoen.

(Bron CBS)

 

Na je laatste sigaret begint je herstel onmiddellijk.

 • Na 20 minuten is je bloeddruk en hartslag weer normaal

 • Na 8 uur is het zuurstofgehalte in je bloed weer normaal

 • Na 24 uur is de koolmonoxide uit je lichaam verdwenen en beginnen je longen slijm en andere rookresten naar buiten te werken.

 • Na 1 dag heb je al een frissere adem. Ook je kleding gaat minder stinken.

 • Na 2 dagen verbetert de doorbloeding van je huis. Hierdoor wordt je minder grauw en zie je er gezonder en frisser uit. Als je rookt krijg je sneller rimpels en plooien. Je huid begint 10 tot 20 jaar eerder met ouder worden.

 • Na 72 uur is de nicotine volledig uit je lichaam verdwenen. Door roken krijg je minder zuurstof in je bloed en ben je dus sneller moe. Drie dagen na het stoppen ga je al gemakkelijker ademen. Je luchtwegen ontspannen zich en je energielevel gaat omhoog.

 • Na 2–6 weken nadat je gestopt bent, worden je mond en tandvlees gezonder. Je tanden worden witter.

 • Na 1 maand smaakt alles lekkerder. Door roken proef en ruik je minder. Al na een maand niet roken wordt je smaak-en reukvermogen beter.

 • Na 2-12 weken verbetert je bloedsomloop, waardoor je gemakkelijker loopt en beweegt. De gewoonte is verdwenen. (Met hypnose na 2 weken)

 • Na 3-9 maanden verdwijnen hoesten, piepende geluiden en ademhalingsproblemen omdat je longfunctie met maar liefst 10% is verbeterd.

 • Na 5 jaar is het risico op hartfalen en kanker met de helft afgenomen.

 • Na 10 jaar is het risico op langkanker en hartfalen net zo groot als bij iemand die nooit gerookt heeft.

 

Overige voordelen:

 • Beter seksleven. Uit onderzoek blijkt dat je door roken minder zin in seks kunt krijgen. Mannen (ook jonge mannen) die roken hebben veel vaker erectieproblemen

 • Vruchtbaarder. Bij veel rokende vrouwen die zwanger willen worden, duurt het langer voor dat het lukt. Roken is erg slecht voor de ontwikkeling van een ongeboren baby.

 • Beter humeur. Onderzoek laat zien dat mensen die zijn gestopt met roken, zich prettiger voelen dan rokers.

 • Meer verjaardagen. Een roker leeft gemiddeld 10 jaar korter dan een niet-roker. Als je stopt leef je dus waarschijnlijk langer en blijf je gezonder.

 • Financieel gezonder. Een roker besteed gemiddeld 2000 Euro per jaar aan roken. Een niet-roker bespaart deze kosten dus

 

Afspraak maken

Voor vrijblijvende informatie of het direct maken van een afspraak.

Hypnosepraktijk Bergeijk

Dr. Rauppstraat 22

5571CG Bergeijk

Tel.: +31 (0) 497 571583

 • Facebook

Bedankt voor de inzending!

De oplossing zit in je zelf!

bottom of page