top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverGerard Van vught

Een maagband is alleen voor mensen met veel overgewicht! Of toch niet?

Bijgewerkt op: 6 jul. 2022


Om in aanmerking te komen voor een maagband-operatie moet je echt veel overgewicht hebben. En nog gekker, er zijn mensen die eerst nog meerdere kilo's moeten aankomen om in aanmerking te komen voor een maagband of gastric-bypass!

Als je "maar" 5 of 10 of zelfs 20 kilo wil afvallen, kom je er gewoon niet in aanmerking.

Toch is voor heel veel mensen 5 of 10 kilo een groot probleem. En terwijl ze zelf al van alles geprobeerd hebben, wil het niet lukken.


Dieet: meestal een korte termijn succes

Stiekem kosten al die diëten, shakes, sportscholen, sapkuren enz. veel geld. En dat niet alleen, het vraagt ook een enorme discipline om het vol te houden.

Het resultaat: je valt af en je bent blij. Dan is het dus dat alles wel waard.

Totdat je erachter komt dat je weer terug bent gevallen in je oude eetgewoontes en de kilo’s er weer aanvliegen.

Zonde van je energie, tijd en geld dat je erin gestopt hebt.

Diëten geeft vaak geen blijvend effect. Dat weten we eigenlijk allemaal wel. En toch beginnen we er telkens weer vol goede moed aan.

Een dieet is dus voor de meeste mensen niet de juiste oplossing. Een maagband operatief laten plaatsen is ook geen optie. Zelfs al zou je een arts vinden die de operatie hiervoor wil doen blijft het een invasieve operatie waaraan ook risico's kleven en die in ieder geval resulteert in een lange herstelperiode en pijn.


Verschil tussen de operatieve en de virtuele maagband?

Bij een operatie wordt de maag door middel van een maagband of een gastric-bypass kleiner gemaakt zodat het fysiek niet meer mogelijk is om veel te eten, maar dat wil niet zeggen dat de behoefte er niet meer is. Er is een lichamelijke aanpassing gedaan maar, er is niets gedaan aan de oorzaak van het overgewicht. Je kunt niet méér eten of snoepen, maar de behoefte is er nog wel.


Veel voorkomend is bijvoorbeeld, dat mensen die de operatie hebben ondergaan, juist omdat ze nog maar heel weinig kunnen eten gaan kiezen voor wat ze zo lekker vinden en missen. Dus als de reden van het overgewicht snoepen zou zijn geweest, gaan ze gewoon door met snoepen. De vraag is of er dan nog plaats is, in die veel kleinere maag, voor al die nodige en gezonde voedingsstoffen. Tekorten aan vitamines en mineralen is dan ook een vaak gehoorde klacht.

Tijdens de 5 sessies van ons Virtuele Maagband Programma wordt er niet alleen, in hypnose, een (denkbeeldige) maagband aangelegd waar het lichaam en onderbewuste op gaan reageren alsof er een echte, fysieke maagband zit. Maar we werken we ook aan het onbewust automatisch handelen. De reden waarom jij die overtollige kilo’s niet blijvend kwijtraakt, omdat je steeds weer terugvalt in die onbewust automatische routine.

Bijvoorbeeld die drang om toch dat ene chipje in je mond te stoppen en daarna meteen maar de hele zak leeg te eten. Of eten omdat je verdrietig, verveeld, boos of net blij bent.


En op de lange termijn?

De maag is als een spier en die kun je dus trainen. Omdat er niets is gedaan aan de onderliggende oorzaak van het overgewicht, de eetgewoontes dus, blijft die behoefte bestaan. Door aan die behoefte toe te geven wordt de maag langzaam steeds meer opgerekt. Personen die 8 jaar na de operatie weer (bijna) net zo ver zijn als voor de operatie, zijn geen uitzonderingen.


Omdat met ons Virtuele Maagband programma ook aan de eetgewoontes is gewerkt, is de behoefte veel minder of gewoon weg. Je bent eerder voldaan. Je kunt dus wel, maar hebt de behoefte niet meer.


Een ander voordeel is dat de virtuele maagband ook kan worden toegepast, en werkt, als je niet zo heel veel kilo's wilt afvallen. Je hoeft geen risicovolle operatie met alle bijwerkingen en nazorg te ondergaan. Je valt af omdat je eetgewoontes van ongezond naar gezond(er) veranderen zonder dat je daar moeite voor hoeft te doen.

Je kunt nog wel meer eten, maar de behoefte is er niet meer.

Hoe fijn is dat?

En al snel merk je hoe je :

  • gewicht verliest

  • je vrijer en gelukkig gaat voelen

  • die kleine pijntjes en andere ongemakken van dat te veel aan gewicht niet meer voelt

  • beter in je vel komt zitten en dat ook uitstraalt

  • meer zelfvertrouwen krijgt en trots op jezelf bent

Daar gaat het toch om, dat jij lekker in je vel zit en dat je dingen doet waar je energie van krijgt in plaats van schaamte, schuldgevoelens en belemmerende gedachten. Hoe mooi is het dat er een mogelijkheid is om dat te bereiken? Zelfs als het om "maar" 5 of 10 of 15 kilo gaat waar ze simpelweg nooit een echte maagband voor zouden plaatsen, terwijl jij misschien wel dezelfde (mentale) problemen ervaart als iemand die 50 kilo aan gewicht moet verliezen.

Hoeveel gewicht je ook wilt verliezen, met het Virtuele Maagband Programma vervang je in een 5 sessies je onbewust automatische eetgewoontes voor gezondere en verantwoorde eetgewoontes waar je de rest van je leven plezier van hebt.


Klinkt dat niet als een goed alternatief?


Sinds 2016 heeft Angelique vele tientallen personen mogen helpen met ons Virtuele Maagband programma. Ze heeft een zeer hoog slagingspercentage. Ook met afvallen zonder virtuele maagband en in het aanpakken van ongewenste eetgewoontes zoals snaaien, emo-eten, drang naar zoet, colaverslaving enz. Bij de recensies op deze website en op onze Facebookpagina kunt u meerdere recensies vinden, geschreven door tevreden cliënten die zo blij zijn met het resultaat dat ze hun ervaring wilden delen.

Heeft u vragen of interesse in hypnose en de mogelijkheden? Maak dan snel een afspraak voor een vrijblijvend informatief gesprek!
1.226 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page