top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverGerard Van vught

Hoe wij in hypnose geinteresseerd zijn geraaktHoe het begon...

Soms komen er dingen op je pad die je leven ingrijpend veranderen.

Voor ons was dat begin 2013, toen Angelique van uit het niets in een paar uur tijd een steeds erger wordende buikpijn kreeg en haar buik van een sixpack in een bolle bierbuik veranderde.

Van de weekendarts gingen we naar de eerste hulp waar ze meteen naar de afdeling acute opname werd gebracht.

De diagnose was een buikvliesontsteking, veroorzaakt door een kapot gesprongen divertikel aan de dikke darm.

Het gevolg waren een zware buikoperatie, een paar heel erg spannende dagen en een lange periode van veel pijn en heel erg ziek zijn.

Na 5 weken mocht ze eindelijk het ziekenhuis verlaten om thuis verder te herstellen.

Na het revalidateren bleef ze veel pijn houden. Die pijn werd veroorzaakt door zenuwen die vergroeid waren in het matje dat tijdens de operatie in haar buik was aangebracht. Er volgde een nieuwe buikoperatie waarbij een stukje van dat matje, met de daarin vergroeide zenuwen, werd weggehaald.

Helaas zaten er nog meer zenuwen in haar buik die stekende pijn bleven geven.

Zenuwpijn is slopend, maar na nog 2 operaties en 3 sessies waarin diepliggende zenuwen werden aangeprikt, allemaal in half jaar tijd, hield Angelique het wel voor gezien. Ze zou wel met de pijn leren leven.


De ommekeer…

Een paar weken later vonden we op internet een artikel over pijnbestrijding met hypnose. Hoewel sceptisch, net zoals zovelen hadden we onze eigen vooroordelen over hypnose, hebben we het gelukkig toch uitgeprobeerd. Het onverwachte gebeurde, de pijn werd meteen veel minder, en Angelique kreeg tools mee om de resterende pijn onder controle te houden.

De volgende logische stap was het leren van zelfhypnose, dat hebben we samen gedaan. Tijdens die 2-daags cursus maakten we kennis met de mogelijkheden van hypnose en besloten we samen een hypnoseopleiding te gaan volgen, want hypnose is geen gave of tovenarij maar gewoon een techniek die iedereen kan leren.

Tijdens de opleiding tot Internationaal Register Hypnotherapeut hebben we " het trucje hypnose" geleerd, maar daarmee waren we er nog lang niet. We hoorden de klok wel luiden, maar wisten nog niet waar de klepel hing. Er begon een periode van oefenen, oefenen en nog meer oefenen en belangeloos mensen proberen te helpen. Maar al vrij snel werden we er steeds beter in, en zo ook de resultaten. Oefening baart kunst!

We leerden welke technieken uit onze "gereedschapskistjes" het beste waren voor de personen en issues waar we mee werkten. En door het volgen van specifieke masterclasses en trainingen hebben we onze "gereedschapskistjes" verder aangevuld,

We leerden goed naar onze cliënten te luisteren en onderliggende problemen en oorzaken te herkennen. Soms is het voor een client al genoeg zich gehoord en begrepen te voelen om de gewenste veranderingen in gang te zetten.


Begin 2016 zijn we onze praktijk opgestart. Sindsdien hebben we beiden geleerd met welke issues we het liefste werken en de beste resultaten hebben. Door het volgen van daarop toegespitste masterclasses en trainingen hebben we ons meer gespecialiseerd. Nog steeds volgen we elk jaar meerdere masterclasses en trainingen. Er zijn zo veel mooie hypnosetechnieken en protocollen, die ofwel universeel te gebruiken of gericht zijn op specifieke issues. Zo blijven we onze kennis van hypnose vergroten en krijgen we steeds meer gereedschap om succesvol met meer issues te werken.

Inmiddels zijn onze "gereedschapskistjes" uitgegroeid tot behoorlijke kisten, en als het ons ligt wordt het alleen maar meer … en beter.

5 jaar later ...

In de ruim 5 jaar dat we onze praktijk nu voeren, hebben we al heel veel mensen met tal van issues mogen helpen. Zowel volwassenen als kinderen.


Natuurlijk waren het niet allemaal 100% succesverhalen, maar in veruit de meeste gevallen hebben we onze cliënten goed kunnen helpen. En er zijn er aan flink aantal bij waar we met reden trots op zijn omdat we die cliënten hebben mogen begeleiden in echt levensveranderende processen.

Van stoppen met roken tot het vrij zijn van een verslaving, van afvallen naar een gezond gewicht tot het loslaten van irreële angsten, van het opruimen van emotionele bagage tot meer verhogen van het zelfvertrouwen, van het afleren van een tic of compulsief gedrag tot het verminderen of helemaal weghalen van chronische pijn, met zowel fysieke als emotionele oorzaken, waarmee de cliënten al lang rondliepen. zelfs tot 50! jaar lang.


Hypnose is geen wondermiddel, maar hoe vaak krijg je, als je ergens over klaagt, te horen : "Het zit allemaal tussen je oren!"

En laat dat nou de spijker op de kop zijn want 95% van onze "problemen" komen voort uit ons onderbewustzijn, en hypnose is de sleutel tot het onderbewustzijn.


Mocht je vragen hebben over hypnose of wil je weten of het voor jou zou kunnen werken, neem gerust contact met ons op.32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page