top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverGerard Van vught

Stoppen met roken met hypnose!


Waarom zou je je gezondheid niet op nummer één zetten? Als je een verstokte roker bent, weet je ongetwijfeld dat roken een zware bedreiging vormt voor je lichaam. Weg dus met die sigaretten en die tabak! Toon het goede voorbeeld aan je kinderen en kleinkinderen, en leef lang en gezond! Maak korte metten met je rookverslaving en zet een nieuw bestaan in zonder sigaretten. Stoppen met roken is ongetwijfeld een fantastisch voornemen, maar hoe begin je eraan en hoe houd je het vol?


Waarom stoppen met roken vaak mislukt

De nicotinepleisters en speciale kauwgom gaan bij de apotheker als warme broodjes over de toonbank. Sommige verstokte rokers zoeken hun heil in acupunctuur, lasertherapie, elektronische sigaretten of medicatie om van hun rookverslaving af te raken. Er bestaan meer dan voldoende middeltjes om de lichamelijke afhankelijkheid van nicotine aan te pakken en op te vangen. Maar… een verstokte roker is ook psychisch verslaafd aan nicotine.


Diep in je onderbewustzijn nestelde er zich in de loop van de tijd een vervelende associatie tussen roken en je ontspannen voelen. Die psychische verslaving aan nicotine neem je niet zomaar weg met traditionele anti-rookmiddeltjes. De invloed van je onderbewustzijn op je dagelijks leven is veel groter dan je zou verwachten. Er bestaat echter een methode die wél werkt en die vastgeroeste patronen, associaties en gewoonten in je onderbewustzijn doeltreffend aanpakt: hypnose.


Je rookverslaving effectief aanpakken met hypnose


Hypnose komt bij velen nog een beetje over als een goocheltruc, maar niets is minder waar. Hypnose is een natuurlijk verschijnsel dat hoort bij de menselijke geest. Je kunt een toestand van hypnose vergelijken met een soort diepe trance. Met de hulp en begeleiding van een hypnotherapeut concentreer je je tijdens een hypnosesessie op niets anders dan je innerlijke gedachten en emoties. Onder hypnose kun je je onderbewustzijn sterk beïnvloeden en de hardnekkige associatie doorbreken tussen het roken en je goed of ontspannen voelen. Je onderbewuste wordt onder hypnose voor een stukje opnieuw ‘geprogrammeerd’, net zoals het laden van nieuwe software op de harde schijf van een pc. Als in je onderbewustzijn het ‘automatische’ patroon is weggewerkt dat je vroeger steeds opnieuw naar een sigaret deed grijpen, ben je vrijwel zeker van je rookverslaving af.


Stoppen met roken onder hypnose: de kosten heb je al snel terugverdiend!

Heb je ooit al eens uitgerekend hoeveel het roken jou elk jaar kost? Ieder jaar gaan de accijnzen op tabakswaren nog verder omhoog. Vanaf 1 april 2023 kost een gemiddeld pakje van 20 sigaretten 9,- Euro en vanaf 1 april 2024 kost het 10,- Euro.

De prijs van een pakje shag is vanaf 1 april 2023 17,- Euro en vanaf 1 april 2024 gemiddeld 20,- Euro.

Als je voordien 20 sigaretten per dag rookte, kost dat dit jaar dus 3285.- euro per jaar, en in 2024 kost het 3650,-! De prijs voor een hypnosesessie voor stoppen met roken is 175,- Euro. Je verdient in dat geval de kosten van de hypnotherapie al in minder dan 3 weken terug.


Niet te veel over nadenken, gewoon doen. Na 42 jaar roken en met 2 pakjes per dag was ik er klaar mee, met Gerard afspraak gemaakt en heb het gewoon op me af laten komen. Ben nu 4 maanden een niet roker en een gevoel of ik eigenlijk nooit gerookt heb. Je moet er zelf wel 100% achter staan dat je wil stoppen, hypno is geen geneesmiddel maar een goed hulpmiddel. Voor mensen die het eng vinden of wat dan ook mijn ervaring met Gerard is voor mij enkel positief en professioneel. Als je er klaar voor bent wacht niet, maar gewoon doen.

Dit is één van de vele positieve reacties van cliënten die bij ons een niet-roker zijn geworden. Uit de praktijk blijkt dat veelal de meeste rokers slechts één, en uitzonderlijk twee sessies nodig hebben om een rookvrij leven te gaan leiden.


Blijf jij zoveel geld uitgeven aan het vergiftigen van je lichaam? Of ga je voor een langer, gezonder en rijker leven als een niet-roker?
26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page